Joy Wellboy (BE) + Zagami Jericho

Zařazeno v Pop, Elektronika

FB událost
Čtvrtek Březen
16
2017
  • start: 20:00
  • cena předprodej: 200 Kč
  • cena na místě: 250 Kč

Svůdně nekonveční elektro-pop belgické dvojice spojující sterilní zvuk syntezátorů a syrových kytarových strun. Dokonalá hudební a životní symbióza jemného vokálu Joy Adegoke a chraplavého barytonu Wima Janssense. Support: Nový objev české elektronické scény Zagami Jericho

Přidejte se k události na facebooku.

Nerozlučná dvojice, partneři v životě i v muzice vydali 22. února 2017 novou desku "Les Pieds Dans La Merde La Tȇte Dans Les Etoiles". Je celá ve francouzštině.

 

JOY WELLBOY /BE/ (dream pop, electro pop)
Joy Adegoke and Wim Janssens jsou životními a hudebními partnery. Jako Joy Wellboy vystupují od roku 2009. Svůj první song napsali v rodném Bruselu. Výsledkem jejich počáteční spolupráce byl singl „Flush Me“ (2010), temná hymna, k níž natočil videoklip Jozef Devillé. Joy se v něm svíjí v bazénu s jílem a ponuré dílko naznačuje budoucí vizuální sílu Joy Wellboy. Po vydání singlu začala dvojice vystupovat naživo ve Francii a Belgii. Dostalil několik nabídek od vydavatelů, ale žádný se jim nezdál být dost kompatibilní s podstatou jejich hudby. Chtěli zůstat nezávislí a mít plnou kontrolu nad svou tvorbou.

Aby načerpali novou inspiraci, vydali se na cestu po Kalifornii. Během tří měsíců v Americe natočili 12 krátkých filmů, ke kterým cestou nahrávali soundtrack a jenž vznikal ve stanu a v motelech. Krátce po návratu ho vydali jako „Surfing the airwaves looking for gold“. V Kalifornii natočili i dvě akustické open-air verze písní „Buy me Flowers“ a „We Need a Plane“ na pozadí Death Valley (Zabriskie Point), přičemž si vystačili s jednou kytarou, jedním hlasem a echem.

Videa si našla cestu k šéfce Bpitch Control Ellen Allienové, která Joy Wellboy oslovila. Za pár dní se setkali v Berlíně, jejich energie se spojily, podepsali smlouvu a začala nová etapa v historii Joy Wellboy. Po návratu do Bruselu nahráli a dokončili skladby pro své první album a přestěhovali se do Berlína, aby byli v užším kontaktu se svým vydavatelem.

V září 2013 vyšlo u Bpich Control debutové album „Yorokobi´s Mantra“. Mělo fantastické recenze a zvlášť singl alba „Lay Down Your Blade“ přitáhl velkou pozornost. Jednoduchý videoklip snímaný v místnosti s jediným zdrojem světla střídavě osvětlující tvář Joy nebo Wima skvěle odráží sílu skladby. Singl hrála rádia po celém Německu, Švýcarsku, Belgii a Turecku. U posluchačů Radia Eins se vyšplhal na 1. příčku. Klavírní verzi nahranou v obýváku přenášelo losangelské rádio KCRW.

 

Následovalo velké turné po Německu, Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Maďarsku, Belgii a Francii. Joy Wellboy vystupovali jako předskokani kapel Alt J, Morcheeba, Sohn, We Have Band nebo Eiffel. V červnu 2014 vydali nové EP s 8 svěžími skladbami včetně rádiového hitu „Birds“ a 4 remixů „Before The Sunrise“. Set se stal jedním z nejoblíbenějších kousků na evropských letních festivalech.

Druhé album „Wedding“ vyšlo na začátku roku 2015. Ucelenost a zároveň různorodost desky v sobě ukrývá vše, co chcete slyšet na kvalitním popovém albu. Elektronické beaty se jemně tulí k šansonu, slyšíte milostnou píseň tanečního parketu, srdcervoucí duet nebo pomalou taneční baladu na věčnost. Na desku navazovalo velké evropské turné a řada účastí na letních festivalech včetně vystoupení na berlínském Fashion Weeku.

ZAGAMI JERICHO (synth-pop, ambient)
Osvěžující objev české elektronické scény, talentovaná songwriterka a producentka, která již dříve hostovala na desce producenta Atreye. V říjnu vypustila debutové sólové EP City is My Church se skvělou hitovkou AK, osmdesátkovou hymnou s dunivými basy a doslova vražedným textem. Synťákový futurismus doplňuje zajímavým vokálem.

PŘEDPRODEJ:
► Café ELEVEN, Dominikánská 11 (denně 8-22)
► INDIES, Poštovská 2
SMSTICKET.cz 
GOOUT.cz 
► TICKETPORTAL.cz