ECHOES: Christian Löffler & Mohna live (DE)

Zařazeno v Elektronika, Alternativa

FB událost
Pátek Duben
07
2017
  • start: 21:00
  • cena předprodej: 300 Kč
  • cena na místě: 350 Kč

Další Echoes ovládne magické minimalistické techno CHRISTIANA LÖFFLERA. Se zpěvačkou Mohnou představí na Flédě své nové album Mare. Zážitek podtrhne unikátní audiovizuální show.

Přidejte se k události na Facebooku

Löffler s oblibou kombinuje melancholický projev s euforií. Základ jeho skladeb tvoří minimal techno, do něhož začleňuje a vrství zvuky přírody. Projevuje se v nich vliv jazzu, indie rocku a vážné hudby. Program doplní kapela Ba:zel a DJs Alan Wood a J.Mitz.

PŘEDPRODEJ:
► Café Eleven, Dominikánská 11 (otevřeno 8-22h)
► Indies, Poštovská 2

SMSTICKET.cz 
► GOOUT.CZ

CHRISTIAN LÖFFLER
Na aktuálním tour hamburský umělec představuje své druhé studiové album Mare, které vyšlo v říjnu 2016. Oproti předchozímu je mnohem organičtější, téměř každý zvuk je nahrán samostatně. Hlavní myšlenkou je zaznamenat zvuky přírody, jako vítr, vodu nebo klepot, které Löffler střídavě začleňuje do elektronické linky. Christian Löffler primárně netouží tvořit jen taneční hudbu, ale i poslechovou, typické teskné melodie prolnuté elektronikou.

 

Některé z nahrávek na novém albu vznikaly v dřevěné chatě na pobřeží Baltského moře a byly ovlivněny zdejším pochmurným prostředím. Atmosféru desky podtrhuje i použití starobylých nástrojů jako kalimba nebo citera. Výsledkem jsou čisté hypnotické skladby, které vás zavedou do zasněného vnitřního světa.

Na podiu vedle Löfflera vystoupí zpěvačka Mohna z kapely Me Succeeds, která ho doprovází ve čtyřech skladbách na albu Mare. Spolupráce s Mohnou není žádnou novinkou. Objevila se už na Löfflerově debutovém albu A Forest z roku 2012.

S produkováním hudby začal Christian Löffler už ve 14 letech. Bez odborného hudebního vzdělání se jako samouk naučil základy tvorby elektronické hudby. Během svého vývoje procházel různými hudebními styly, které se promítají v jeho současném projevu. V roce 2009 se stal spoluzakladatelem vydavatelství Kí Records zaměřující se na produkci německé ambient elektroniky. Aktuálně vydává umělce jako Monokle, Sieren nebo MK Braun.

Löffler není jen hudebník. Věnuje se také výtvarnému umění a většinu svých coverů, fotografií i videí si vyrábí sám. Podílí se tak na tvorbě celého příběhu, který za jeho hudbou stojí.

 


________________

ECHOES FESTIVAL
Festival elektronické hudby, který pravidelně pořádá klub Fléda, představuje nejaktuálnější zahraniční projekty a nadějné české talenty elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.

FESTIVAL ECHOES SE USKUTEČŇUJE ZA FINANČNÍ PODPORY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE