ECHOES: Rone live (FR)

Zařazeno v Elektronika, Techno, Vše

FB událost
Pátek Říjen
20
2017
  • start: 21:00
  • cena předprodej: 300 Kč
  • cena na místě: 350 Kč

Headlinerem říjnových Echoes bude výjimečný francouzský producent elektronické hudby RONE. V rámci obří tour k novému albu Mirapolis vystoupí exkluzivně v Brně, na jediném koncertě v ČR. Na Flédě představí novinky z chystané desky a připomene svou starší tvorbu v čele s audiovizuálním hitem Bye Bye Macadam.

Přidejte se k události na Facebooku

PŘEDPRODEJ: 300 Kč (+ poplatky sítě) / na místě 350 Kč 
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz
► GOOUT.cz

 

RONE je klíčová postava francouzské elektronické scény, samouk překypující tvořivostí a nadšením pro hledání harmonie mezi hudbou a jejím vizuálním ztvárněním. Během posledních deseti let vytvořil osobitý zvukový vesmír, který vychází z mnoha různých inspirací od rockové hudby přes japonskou kulturu manga, klasickou hudbu, skladby Jeana-Michela Jarréa až po experimentální anglickou hudbu jako Warp Label, Aphex Twin, Board of Canada nebo detroitské techno Laurenta Garniera, Jeffa Millse a dalších. Tvoří v těsném spojení s vizuální kulturou a spolupracuje s mnoha osobnostmi filmového a výtvarného světa. Jeho prostorové beaty s barevnými nostalgickými melodiemi doplňuje uhrančivá vizualita jeho videoklipů.

RONE, vlastním jménem Erwan Castex, působí na scéně bezmála 10 let. V roce 2008 ho objevil Agoria, francouzský DJ a producent zakladatel labelu InFiné, u něhož vydal Rone všechna svá dlouhohrající alba a EP. Po úspěchu debutového Spanish Breakfast (2008), které se dostalo do žebříčku 25 nejlepších alb roku 2009 vyhlašovaného časopisem Electronic Beats, odchází Rone v roce 2011 do Berlína načerpat novou energii. Vzniká druhé album Tohu Bohu (2012), které získalo cenu časopisu Trax Magazine za nejlepšího francouzského umělce, nejlepší album a nejlepší hudební video. Singly Parade, Bye Bye Macadame (více než 21 miliónů zhlédnutí) a Let's Go (spolupráce s americkým rapperem High Priestem) doprovází vynikající umělecké videoklipy. Třetí album Creatures (2015) otevřelo Ronemu cestu ke spolupráci s hudebníky jako Etienne Daho, Bryce Dessner, Frànçois Marry de François & the Atlas Mountains, Gaspar Claus, ale také Yael Naïm a Jean-Michel Jarre.

Albem MIRAPOLIS otevírá Rone novou kapitolu své tvorby, která je určena spoluprací s proslulým francouzským režisérem a scénaristou Michelem Gondrym. Je autorem grafického návrhu přebalu desky, na nějž umístil černobílý Roneho portrét na pozadí mrakodrapů a futuristických staveb připomínají neofuturistické projekty architektonické skupiny Archigram ze 60. let 20. století či stavby z románu The Outer Zone francouzského spisovatele science-fiction Alaina Damasii. SuperheRone upírá zrak kamsi k nebi, k vesmíru a vysílá purpurové paprsky pronikající psychedelickými barvami, do nichž je Mirapolis, město zázraků, zahaleno. Zveřejněný teaser k Mirapolisu naznačuje mimo jiné pokračování Roneho inspirace v klasické hudbě. Ochutnávka z připravovaného alba zazněla v létě na několika festivalech elektronické hudby.

________________

ECHOES FESTIVAL
Festival elektronické hudby, který pravidelně pořádá klub Fléda, představuje nejaktuálnější zahraniční projekty a nadějné české talenty elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.