Music is Science

Nechte se unést hudbou na Music is Science! Opět překročí žánrové hranice a propojí umění s vědou. S nízkofrekvenčními basy, syntezátory a precizní rytmikou vás poslechem i tancem navede do euforického tranzu.

Jako každý rok i letos překračuje program Music is Science hranice hudebních žánrů a snaží se nacházet fúzi mezi uměním a vědou. Na své si tradičně přijdou fans nízkofrekvenční sub-basy, cinematických syntezátorových ploch, zefektovaných vazbících kytar, rytmické preciznosti a lyrické ostrosti. Letošní line-up je mapou k neobjeveným pokladům, současně však pozornému posluchačstvu servíruje pár nepřeslechnutelných deja vu. V závěru festivalového dne se stejně všichni potkáme zas a znova uprostřed parketu. Vstup na něj je otevřen všem, kteří se chtějí ponořit do hlubin své vlastní paměti a zároveň objevovat nekonečné možnosti euforie tanečního rytmu.

Celý hudební program probíhá na parkánu Konviktu (Univerzitní 3) pod zastřešenou stage. Koncerty a live sety jsou přístupné pro držitelstvo placené Music is Science akreditace. Afterparties s DJs jsou zdarma pro všechny s běžnou akreditací. Vstup do areálu Konviktu (Univerzitní 3) je obecně od 22 hodin podmíněn akreditací.

LIVE

Producentka a DJ Acidfinky je výrazným jménem na berlínské elektronické scéně, kde stojí za feministickým kolektivem BLVSH či labelem Twisting Knobs Records. Její vynalézavá produkce se silnou basovou linkou a lomenými beaty proplouvá napříč žánry taneční hudby.

 

Noise, masochismus radosti a radost jako akt odporu, noise! Olomoucké DŸSKO se zformovalo v místním podhoubí DIY kolektivů, které jsou aktivní kolem prostoru SF MINI. Posluchačstvu nabízí přebuzenou směsici techna, punku i post-diska.    

 

Osvobození se od monotónnosti všedního života skrze euforii na tanečním parketu. To je přístup původem amerického producenta, který momentálně patří k těm nejžhavějším jménům na české nezávislé taneční scéně.

 

Je to trap, punk, phonk nebo metal? Je to sólový projekt Denisa Banga (The Wilderness), který poslední roky víří vody (česko)slovenské alternativní scény. Koncerty v podání Fvck_Kvlt crew jsou vždy bezprostřední, temné a plné ryzí punkové energie.

 

Trojice pražských rapperů servíruje posluchačstvu bez příkras svůj komentář o životě mladé generace ve 21. století. Aktivismus a touhu po revoluci v textech doplňuje eskapismus i sebeironie. “Ani k stáru, ani k stáru nevypneme autotune,” kříčí z plných plic.

 

Audiovizuální umělkyně a hyperpopová trap girl, která se vymezuje vůči zajetým klišé současného rapu. Letos na jaře obdržela cenu Vinyla za objev roku, do Olomouce dorazí představit i své připravované EP Hyperion.

 

Experimentální rap v hávu těžkých industriálních beatů předvede dvojice ostřílených muzikantů Jiří Machů (Killiekrankie) a Mikuláš Hamerla (Sekvoye). Rapovat se dá i dadaisticky, bez nadávek a neustálého vyhrnování rukávů.

 

Rakovnická formace je nejvýraznější zástupkyní žánru shoegaze. Své nové album Unravel představí olomouckému publiku na samém startu své jarní tour. Zvuk a náladu čerstvé nahrávky zatím tají. Jisté ale je, že to bude, jako vždy, pořádně nahlas.

 

Její EP AWAKEN zařadil časopis Wire mezi nejlepší české nahrávky roku 2020. Letos přiveze své debutové album Written In The Scars, které stojí na zasněných syntezátorových plochách a silně zefektovaných atmosférických vokálech.

 

Elektronický projekt Ladislava Zensora (Exhausted Modern) čerpá z vlivů současné (post)klubové scény, experimentuje s hudebními směry a vytváří tak specificky nadžánrový a organický zvuk. Na AFO přijíždí se svým live setem.

 

DJ SETY

Ze severního cípu republiky a z lesů, kde neustále prší, přiváží svou žánrově pestrou selekci producent a DJ Kletis. Návštěvnictvo pátečního hudebního programu obohatí profesorským mixem techna a bass music.

 

Oficiální comeback nekorunovaného krále olomouckého italo diska! Ondřej Jurčík aka DJ Kurzola, kurátor legendárních večírků Tutto è caldo!, se postará o barevný závěr prvního dne hudebního programu.

 

Po nezapomenutelném koncertu z AFO57 se do letošního programu, tentokrát s DJ setem, vrací producentka LAU. Od poslední návštěvy stihla vydat debutové EP a je jedním z nejvýraznějších jmen na maďarské klubové scéně.

 

Hudební dramaturgové a spolu-zakladatelé kolektivu Dekadance se potkají ve společném setu. Selekce pohybující se v leftfield žánrech elektroniky se silnými odkazy na 90. léta uzavře letošní Music is Science.

 

Rezidentka pražského klubu Ankali se vrací domů. Před lety svou kariéru nastartovala v Olomouci, postupně se propracovala třeba až do legendárního Berghainu v Berlíně. Svým energickým DJ setem uzavře páteční program.

 

Přiveze zlomené beaty pro zlomená srdce a vezme vás na průzkum napříč žánry současné elektroniky. Tasya je zásadní osobností pražské nezávislé kulturní scény, kde působí na festivalech Lunchmeat či Mezipatra a večírky obohacuje nejen hudbou, ale i light designem.

 

Selekce této vycházející hvězdy brněnské klubové scény se pohybuje nejčastěji v trance polohách taneční hudby, xincháo se ale ve svých DJ setech nebojí hledat i netradiční žánrová spojení.

 

DAYTIME VINYL SESSIONS

Zapálený sběratel vinylových desek, rezident komunitního Infame Radio a DJ se specializací na všechny nuance žánru house, to je poděbradský selektor Kobe. Jeho hudba podtrhne sobotní odpolední pohodu.

 

Původem z Ukrajiny, ale několikátým rokem doma v Olomouci je hudební nadšenec a sběratel vinylů Mazzine. Svými DJ sety často doplňuje atmosféru místních podniků, a jinak tomu nebude ani v sobotu odpoledne na AFO.

 

FACEBOOK EVENT