The Young Gods (CH)

Zařazeno v Rock, Metal, Post-punk

FB událost
Pátek Červen
07
2019
  • otevíráme: 19:00
  • start: 20:30
  • cena předprodej: 590 Kč
  • cena na místě: 650 Kč

Krystalický rachot v té nejmuzikálnější podobě. Legendy industriálního rocku toho nejhrubšího zrna. The Young Gods s novou deskou Data Mirage Tangram. Poklekněte!

Přidejte se k události na facebooku

LINE UP
19:00 otevření klubu
20.30 The Young Gods
afterparty

PŘEDPRODEJ: 590 Kč (+ poplatky sítě) / 650 Kč
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz:
► GOOUT.cz:


Švýcarské trio The Young Gods patří k nejzásadnějším kapelám posledních dekád. K jejich odkazu se hrdě hlásí ikony tvrdých kytarových žánrů jako Nine Inch Nails nebo Faith No More. Hudební odkaz ikon industriálního pojetí hudby má však daleko širší přesah. Když David Bowie v roce 1995 natočil album "Outside", novináři tipovali, kdo ho při vzniku desky ovlivnil. Jeho odpověď byla stručná: „Ve skutečnosti mne uchvátila jiná kapela – tři kluci ze Švýcarska, kteří si říkají The Youg Gods.“


Z inspirativních kluků ze země helvetského kříže se mezi tím stali respektovaní pánové, kteří mají na svém kontě řadu veleúspěšných alb. S navrátivším se zakládajícím členem Cesare Pizzim teď po 9 letech vydávají novou řadovou desku Data Mirage Tangram. V ní naplno zúročují bohaté zkušenosti a muzikantkou vyspělost. Nejlepším důkazem toho jsou strhující a neustále vyprodávaná živá vystoupení.

Historie The Young Gods se začíná psát kolem roku 1985 v Ženevě. Právě tam tehdy nově vzniklá kapela, jejíž jméno je inspirováno raným EP spřízněných kytarových hvězd Swans, pořádala své první koncerty. „Hrávali jsme po squatech, dělali různá ilegální vystoupení, která pravidelně ukončovala policie a podobně. Chtěli jsme téhle muzice najít a dát její vlastní místo,“ přibližuje Treichler rozpoložení kapely na začátku 80. let pro server Sanctuary. V následujícím roce kapela nahrává své veleúspěšné debutové album The Young Gods (1987). To kapelu proslavilo především v Británii, když získalo ocenění za desku roku hned u tří respektovaných médií doby: magazínů Melody Maker, Sounds, ale i u německého Tipu.
Druhé album L'eau rouge (1989) naprosto převrátilo tradiční muzikantské prokletí úspěšného debutu, a je dodnes považováno za vrcholné dílo švýcarského tria. V roce 2005 se dokonce dostalo do publikace „1001 Albums You Must Hear Before You Die“. Další pětice úspěšných alb následovala v několikaletých intervalech. Až na aktuální nahrávku Data Mirage Tangram (2019) si fanoušci museli počkat téměř dekádu.

 


Kromě řadových desek Young Gods vydali také několik EP, koncertních záznamů, kompilací a remixů. Jejich nahrávky vycházely na věhlasných labelech jako Play It Again Sam, PIAS nebo Two Gentlemen. Kromě Franze Treichlera (zpěv, kytara) a Cesare Pizziho (klávesy a elektronika) dnes kapelu tvoří ještě Bernard Trontin (bicí a perkuse). Texty písní Young Gods jsou psány ve francouzštině, angličtině a němčině.


Řadová alba:
• The Young Gods (1987)
• L'eau rouge (1989)
• T.V. Sky (1992)
• Only Heaven (1995)
• Second Nature (2000)
• Super Ready/Fragmenté (2007)
• Everybody Knows (2010)
• Data Mirage Tangram (2019)