Máte rádi přezdívky? Další oslovený promotér samozřejmě taky minimálně jednu má. Říká se mu Ágnes, a to podle housenky z kultovního kresleného seriálu Bludička. Radek Adler ale odvádí spíš mravenčí práci. Jeho koncerty jsou vyhlášené široko daleko, a to jak u publika, tak mezi interprety. Když s ním procházíte jeho domovským působištěm, krásnou Třebíčí na kraji Vysočiny, nestačíte se divit, kde všude už pořádal koncerty a kolik známých i alternativních jmen se tu vystřídalo. Aby toho nebylo málo, stará se o místní kapelu Permon Balet Superstar, hrající těžko zaškatulkovatelný progresivní rock. Manažer, promotér, otec od rodiny, sběratel vinylů, absolutní milovník hudby. Kousek za městem má další působiště, a to Hudební bar Račerovice, krásně zrekonstruovaný bývalý hřebčín, který nyní slouží jako klub s barem, zázemím a terasou s výhledem na rybníček...

Na jaké své akce nejvíce vzpomínáš?
Nejde ani tak o akci jako o to, kdo dojede - na setkání se vždycky moc těším. A taky jak to muzikantům nachystat, aby se cítili dobře. Kalle v našem račerovickém baru s Marcelem Křížem, to bylo zážitkové. Na tvoje doporučení Lis Er Stille: pořád vzpomínám, jak sešli dolů z bytu a vešli do baru, kde hráli Permoni, a oni co to je za kapelu? Na ten výraz nezapomenu... Dál každé hraní Jindry Holubce a Travise O´Neilla, koncerty na Tichém náměstí v Třebíči, tzn. Terraformer, Ilydaen, The K., Superego Kid, Atlantic Cable nebo The Maggie's Marshmallows na balkoně v “Židech”. Když děláme večírek s DJem Liquid A, je to pokaždé super. Nebo třeba Houpací koně na prvním ročníku malých pivovarů, to bylo mocné.

Jak ses k pořádání akcí dostal?
Vždycky jsem se motal okolo, už na učňáku v roce 1988 jsem dělal večery s vinyly tak pro cca 200 lidí a jiné akce, divadla, přednášky a tak. To bylo v Brně. V Třebíči až posledních 15 let občas udělám koncert nebo večírek. Základna je Hudební bar račerovický. V Třebíči je dost zasmrádlá scéna, tak mě to nutí sem dotáhnout zajímavé hudební projekty. Baví mě nasávat nové a nové, pořád. I když si kolikrát říkám, že se na to vyseru a radši si zajedu jinam se jen kouknout.

Jaká místa v ČR máš na koncerty nejradši?
Vedou Slavonice, tam se dějou takové věci, že Praha může jen závidět. Kluci z Five Seconds to Leave tam dělají naprosto skvělý zvuk a těch koncertů, co jsem tam viděl... Balda z March of the Hordes tam na baráku dělá koncerty a Tomáš z Radios.cz jakbysmet. Taky Pontiak v Mutišově u Slepého byl nejlepší večer. Nebo Kalle v Račerovicích.

Co chystáš na rok 2015?
Unkilled Worker Machine 30. ledna, 6. února Italy Ronin a v květnu festival minipivovarů, kde doufám zahrají Lis Er Stille, pokud se termín trefí do jejich tour. Na jaře Nod Nod s Permon Balet Superstar v Račerovicích, v červnu bude “kavárna na louce” pod bazilikou v Třebíči a během léta hodně akcí před restaurací Coqpit. Plánuju málo dopředu, nechávám tomu volný průběh. Většinou jsem osloven, abych pomohl s dramaturgií, takže zavolám kapelám nebo nějaká zrovna jede kolem. Jo a Permoni budou 6. června na festivalu Zámostí.

Album roku?
Zahraniční: Pontiak – Innocence
Domácí: Nod Nod – s/t, Kalle Live from the room

Nejkrásnější ženská ze všech kapel světa?
Nico z The Velvet Underground.

Kdybys byl zvíře, co bys byl?
Orel.

Videa:
Jedna taková malá akcička: kapely přijely hrozně pozdě, před devátou večer a v deset musel být konec... Na to, že hrály tři party a stejně se to stihlo, to bylo parádní, a navrch samozřejmě večírek v Račerovicích.


Jeden fakt oblíbený:


To mě taky ještě nepřešlo:


Tohle si dávám často a Cashe vůbec miluju:


Naše post-puberta těžká byla:


Srdeční:


Všechny tyhle věci se spojují s velmi interními záležitostmi, takže bych to nerozebíral.